måndag 23 maj 2011

Kulturstipendie

Jag, tillsammans med två andra, har blivit tilldelad Ängelholms kulturstipendium. Man tackar och bockar.

"Publicerad 30 april 2011 kl. 04:00

Tre får kulturstipendier



ÄNGELHOLM. Kultur- och fritidsnämnden väljer att dela ut kulturstipendier till tre unga ängelholmare. Dessa tre får 5 600 kronor vardera. Det handlar om Johanna Rayner, 25 år, som får stipendiet för sin bildkonst. Hon studerar konstvetenskap under våren vid högskolan i Halmstad, men har även en kandidatexamen inom arkitektur. Förutom sin högskoleutbildning har Johanna en konstutbildning från Ölands konstskola, och är senast representerad på Båstad Bjäres Konstförenings Amatörsalong 2011.

Fredrik Ström, 23 år, får stipendiet som stöd och uppmuntran för att fortsätta inom den inslagna banan som musikalartist. Han avslutar en musikalteaterutbildning på Balettakademin i Göteborg i vår. För att öka sina möjligheter till en musikroll planerar Fredrik att vidareutveckla dansen ytterligare. Förutom att dansa tar Fredrik sånglektioner.

Isak Ekberg, 24 år, intresserar sig för teckning i kombination med arkeologi. Han studerar arkeologi i Lund men har också läst kurser i serieteckning på Serieteckningsskolan i Malmö samt i bild och berättande på Kvarnby folkhögskola. Han har en idé om att kombinera tecknande med arkeologi i syfte att åskådliggöra historien på ett mer visuellt sätt.

Michael Lundblad "

Hämtat från http://hd.se/angelholm/2011/04/30/tre-far-kulturstipendier/ (Tillgängligt 2011-05-23)

onsdag 11 maj 2011

Måleri



















Diffusion vid röd sjö, 33 * 24 cm, Akryl på duk, 2011




















Diffusion vid röd sjö II, 46 * 56 cm, Akryl på duk, 2011

De här tavlorna gjorde jag för några månader sedan, men lägger upp dom först nu. Jag var intresserad av diffusion, alltså när två ämnen löses upp, kanske här mer på en slags abstrakt nivå. När ens tankar löses upp i omgivningen. Åt det hållet.

torsdag 28 april 2011

Hälsoquiz i Spionen!















Det här med hälsa är ju viktigt, och därför får alla ni studerande i Göteborg slå upp ungefär i mitten av senaste numret av "Spionen" där ni hittar min illustration till deras hälsoquiz. Tanken var att dessa fyra olika "hälso-typer" sitter i varsin del av kostcirkeln...Hittar du dig själv?

fredag 15 april 2011

Tatuering




















Min vän Kristin bad mig att designa en tatuering till henne.
Motivet skulle vara en svala med en "inbäddad" not någonstans på kroppen.
Så här blev resultatet.

söndag 13 mars 2011

Kavitet # 2













Nu är webbtidskriften "Kavitet # 2" ute. Måste säga, att Péter som är redaktör, har gjort ett jättefint jobb!
Numrets tema var "ansikte".
Mitt bidrag heter "Dubbelgångare" och är en bild med en bit poesi till.
Följ länken för att komma till tidningen. Mycket nöje!

http://www.kavitet.se

onsdag 16 februari 2011

Illustration i Spionen



















Hej!
Lite sent, eftersom den här illustrationen var med i förra numret av Spionen, men såhär blev min illustration. Om ni undrar varför Kurt Ohlsson dyker upp, så är det här en illustration till ett quiz som hade handlade om Göteborgs Universitet...och självklart är det då en fråga om Kurtan....

Sen måste jag ju bara säga "Hurra!", eftersom både "Svindel" och "Utsikt från ett slags fönster" är sålda.

lördag 22 januari 2011

Vernissage!



Idag var det vernissage i Båstad som jag själv tyvärr inte kunde gå på. Men min utsända rapporter var snäll nog att dokumentera. Tack Irene för det! Som ni ser så var det gott om folk och god stämning.